Aistillisesti uuteen viikkoon!

Tilaa itselle!
Mitä jos lähestytkin liikettä aistien kautta? 
Keskityt kokemaasi, koet kehollisuuttasi kokonaan uudella tavalla? Nian edustama näkemys ohjaa sinua kuuntelemaan itseäsi, liikkumaan mielihyvää seuraten. Samalla saatat löytää liikkumisestasi uusia puolia, syventää suhdettasi itseesi niin anatomisesti kuin tunteellisestikin.  Alla kuvaukset viidestä aistimuksesta (FAMSS) joita hakea tunnilta, ja hyödyntää sekä vapaassa että ohjatussa liikkeessä. Innostu ja innosta – olemme liikuttavia kokonaisuuksia!


Flexibility – joustavuus
Joustavuus koetaan energiana joka liikkuu ulospäin. Fyysisesti se tarkoittaa voimasta irtipäästämistä.  Dynaaminen joustavuus (kun venytys ja siitä palautuminen ovat tasapainossa) rentouttaa kehoasi, ja on aistittavissa avaavana ja pidentävänä toimintana.  
Kehosi sanoo Minulla on enemmän tilaa olla, tunnen venyväni enemmän.

Agility – ketteryys
Ketteryys on valmiutta vaihtaa liikkeestä tai asennosta toiseen. Fyysisesti se tarkoittaa työntämistä ja vetämistä. Dynaaminen ketteryys (kun vaihdos liikkeestä toiseen sujuu vaivatta) rentouttaa kehoasi ja on aistittavissa tasapainona yin- ja yang-energioiden välillä (hitaan ja nopean, avautuvan ja sulkeutuvan jne). Kehosi sanoo Osaan vastata haasteeseen kuin haasteeseen. Kerään lisää ketteryyttä.


Mobility – liikkuvuus
Liikkuvuus on energiaa jatkuvassa liikkeessä. Fyysisesti se tarkoittaa voiman kierrättämistä. Dynaaminen liikkuvuus (täydellinen tasapaino joustavuuden ja voiman välillä) rentouttaa kehoasi ja on aistittavissa nuorekkaana vapaudentunteena. Kehosi sanoo Tunnen itseni vapaaksi, liikkuvuuteni lisääntyy.

Strength – voima
Voima koetaan energiana joka liikkuu sisäänpäin. Fyysisesti se tarkoittaa voiman pidättelemistä ja pitkittämistä. Dynaaminen voima (kun voimankäyttö ja siitä palautuminen ovat tasapainossa) rentouttaa kehoasi ja on aistittavissa vastuksena, tai tietoisesti suunnattuna energiana joka mahdollistaa tietyssä asennossa pysymisen. Kehosi sanoo Tunnen itseni voimakkaaksi, kasvatan voimaani.

Stability – vakaus (valmius)
Vakaus koetaan energiana joka liikkuu keskipisteestä kaikkiin suuntiin. Fyysisesti se tarkoittaa harmoniaa ja rauhaa yhdistettynä toimintavalmiuteen. Dynaaminen vakaus (täydellinen tasapaino viiden FAMSS-aistimuksen välillä) rentouttaa kehoasi ja on aistittavissa voimauttavana rauhantunteena. Kehosi sanoo Olen rentoutunut, osaan tasapainoilla, tunnistan vakauden koska tunnen sen.

Tanssimisiin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s