Tyynenä myrskyn keskellä

Kaikki lähtee jaloista, sanotaan Niassa. Vakaus nousee alhaalta ylöspäin.
Eli: miten tietoinen olet askelistasi? Erotatko kantapään, päkiän, koko jalalla astumisen toisistaan? Osaatko siirtää kehon painopistettä jalalta toiselle vaivattomasti nopeamminkin, tai jakaa kehonpainosi tasaisesti kummallekin jalalle? Potkut ja tasapainoilukin saavat aivan uutta pontta, kun yhteys lattiaan on vahva.

Ensikertalaisen tai aloittelijan kannattaa aina ensin keskittyä jalkoihinsa. Rytmi löytyy musiikkia kuuntelemalla tai ohjaajan askellusta seuraamalla, suunnat selkiytyvät ajan myötä. Pieni on kaunista, ja askelia voi kasvattaa maltillisesti pikkuhiljaa.
Vakaasti astuvat ja juurtuvat jalat vaikuttavat levollisuuteen liikkeessä, turvantunteeseen tanssin pyörteissä – vakaus tuntuu rauhana koko kehossa. Tervetuloa tunnille lisäämään omaasi!

Kun juuret ovat vahvat, voi puukin kukkia.

Kun juuret ovat vahvat, voi puukin kukkia.

PS – avojalkailun terveyshyödyistä puheen ollen! Luin vuosi sitten Clinton Oberin Earthing-nimisen kirjan. Lisää kirjan teemasta täältä , mutta lyhykäisyydessään esittelyssä on mielestäni mielenkiintoisia näkökulmia sairastelun ja kengänkäytön yhteyteen – ja vinkkejä siitä, miten terveyttään voi edistää juuri jaloista alkaen. Näillä leveysasteilla ei ainakaan tähän aikaa vuodesta tee mieli liikkua paljain jaloin mutta.. eihän kesäänkään ole kun nelisen kuukautta. Siihen asti paljasjalkaillaan Niassa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s