Itse kehittymisestä

Ja tulipa vaihteeksi muuttamisen, tutkinnonsuorittamisen, yrityksenmuokkaamisen, projektisuunnittelun lomassa mieleen tämä:

Itselläni kesti vuosia ennen kuin oikeasti annoin itselleni luvan liikkua “omien voimavarojeni mukaan”, tai (välillä) hyväksyä oman osaamiseni taso sellaisenaan. Tai ehkä sanojen sisällön sisäistäminen tapahtui pikkuhiljaa, kun harjoituksen ja kokemuksen kautta opettelin kuuntelemaan ja kuulemaankin kehoani, välittämään itsestäni lempeämmin (on muuten taas viime aikoina pistänyt naistenlehtien kansista silmiin juuri otsikot iän myötä lisääntyvästä lempeydestä itseä kohtaan; tarvitaankohan siihen sen kolmannen kympin virstapylvään ohittaminen?). Toisaalta olen saman aikajanan varrella oppinut arvostamaan myös niitä hetkiä kun jalkani ovat solmussa, laskeminen menee sekaisin tai menetän tasapainoni. Olen nimittäin oppinut että nämä kaikki ovat merkkejä siitä ettei keskushermostoni pääsekään autopilotilla pälkähästä, tai toisin sanoen – minä olen oppimassa jotain minulle uutta! On voimaannuttavaa kun se “muttemmääääosaaaaa” vaihtuu välillä sinnittelyn, välillä yksinkertaisen hyväksynnän myötä nimenomaan osaksi yhä monipuolisempaa osaamista. Niin kauan kun osaan antaa itselleni luvan olla se oppiva osapuoli, hämmennys antaa melko nopeasti sijaa uuden liikkeen omaamiselle. Ja kas, taas saan tanssistani, kehostani, itsestäni jotain enemmän irti.

Horjahduskin voi olla uuden oppimista.

Horjahduskin voi olla uuden oppimista.

PS – ja kyllä, “muttemmääääosaaaaa” vierailee välillä muillakin elämänalueillani, mutten enää huolestu, pakahdu tai nolostu samalla tavalla kun nuorempana. Eikös tuo vain tarkoita sitä, että ihmeteltävää riittää vaikka loppuelämäksi? 🙂
Ja hophop, siitä vain Nia-tunnille kompastelemaan. Jos olet oikein onnekas, ohjaajasi tarjoaa ehkä pähkinän tai muutaman purtavaksi tälläkin viikolla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s