Sisäistetty tanssija

Pukeuduimme siskoni kanssa 80-luvulla säännöllisesti tanssikuteisiin ja keksittiin liikkeitä älppäreiden ja kasettien menneille ja ajankohtaisimmillekin hittibiiseille. Sitten tapahtui kai lähinnä yläaste, eli pikakelataanpa siihen kesään kuin täytin 18 ja (lainkuuliaisesti) löysin pienen paikkakunnan (ainoan kunnon) tanssilattian. Hah! Noita sitten kulutin sieluni kyllyydestä, ja paikkakuntien vaihtuessa tanssin tuoma riemu säilyi – ja palasi olohuoneeseeni, keittiööni… lähti mukaan kauppareissuillekin välillä (mitäs soittavat hyviä kappaleita kovaa, varsinkin tietyt vaateliikkeet). Wuuh. Ja seuraava pikakelaus eteenpäin tuokin jo Nian mukaan kuvioihin – yhtäkkiä huomasin ensimmäistä kertaa harrastavani tanssillista liikuntaa ja olevani niin sen pauloissa, että ennen pitkää suunnittelin siitä tekemistä loppuelämäkseni. Ja tätähän tämä on.
Yölliset tanssipyrähdykset ovat jääneet vähemmälle, myönnettäköön – mutta toisaalta, hereillä olevasta ajasta suurikin osa kuluu välillä suurenkin liikutuksen parissa: vau, olen niin kiitollinen musiikista, olen niin kiitollinen siitä miten liikun, että! liikun. Joinain päivinä energia on katossa ja tanssi suurta ja äänekästä, toisinaan liikkeelle lähteminen vaatii tahdonvoimaa ja tarkkaa säästöliekkiä. Ja siitä huolimatta – henkilökohtaisissa historiankirjoissani ei taida olla ainuttakaan kohtaa jossa ei tanssiminen tavalla tai toisella ole kantanut minua tilasta toiseen, ja välillä kirjaimellisesti toiminut hengenpelastajanakin.

Nian yhteydessä puhutaan välillä sisäisen tanssijan esillepäästämisestä, ja minä jäin tätä äskettäin miettimään. Jos se sisäinen tanssija saa sinut palaamaan tanssilattialle yhä uudestaan ja uudestaan, niin eiköhän kyseessä ole tuolloin pikemminkin sisäistetty tanssija? Ja olisiko seuraava askel sitten se julkisesti juhlittu, jaettu ilo tanssinpyörteiden vaikutuksesta elämääsi?

Tanssin päivänä Turussa.

Tanssin päivänä Turussa.

Vastikään edesmenneen Nia-tutun sanoin:
Don’t worry about it, just dance (Vivi Kraft askelten osaamisesta).

Ja, jos jokin tuntuu hyvältä, se aivan varmasti myös näyttää hyvältä.
Hyvää henkilökohtaista tanssinviikkoa! ❤

(ja nähdään lauantaina Sport Sirkassa ja maanantaina Hansatorilla! EIKÖ?!) 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s