Tikusta asiaa

Muuten ihan hyvä kuva, mutta viimeinen lause jäi tökkimään.

Kaksi ekaa lausetta taidan allekirjoittaa. Niistä seuraavista sain tikun silmääni.

Joku hehkutti naamakirjassa blogikirjoitusta joka käsitteli yksinkertaista painonhallintaa naisille (en koe tarpeelliseksi laittaa suoraa linkkiä tekstiin, sen löytää helposti hakukoneen avulla juuri noilla sanoilla). Vaikka nuorempana hoikkeliinina tarkkailinkin painoani, en itse ole  jaksanut välittää sen varsinaisesta hallitsemisesta. Liikuin, koska se tuntui hyvältä. Söin, eikä siitä sen enempää juuri nyt.
Yllämainittu kirjoitus on sinänsä ihan asiallinen: kyllä, kunnon ylläpitäminen, terveellisesti syöminen ja painonhallinta ovat kestävyyslajeja – sellaisia asioita, joiden eteen tehdään töitä ja valintoja suuressa ja pienessä, päivittäin. Tällainen vaatii valmiutta sitoutumiseen, mikä ei välttämättä ole ollenkaan itsestäänselvyys vaikka kehollisia kaikki olemmekin. Minua ei tällaiseen motivoi mikään tietty lopputulos, tai tavoite. Liikun edelleen koska se tuntuu hyvältä (menen jumiin kaikilla tasoilla, ellen). Harkitsen (ainakin useimmiten) mitä suuhuni laitan, ja niin edespäin. Se että kehoni tästä johtuen saattaa näyttää tietyltä on enemmän sivuvaikutus sitoutumisesta kun syy sitoutua.
Mutta siis niin, siitä tikusta. Rupesi vain ärsyttämään että muuten asiallisen tekstin yhteyteen oli lättäisty kuva yllä. Ehkei tekstiä ole tarkoitettu kaikille luettavaksi, tai sitten siitä heijastuu (ihan kuten tästä omastanikin kai) sosiaalisen median mahdollistama ilmiö – se, että tietyt jutut kiertävät tietyissä piireissä, ja ne tietyt jutut on tietyissä piireissä niitä normijuttuja. Siitä huolimatta, yleistävän otsikon alta löytyvä mukanormi seksikkyydelle ottaa päähän.

Kuvan nainen ei todellakaan näytä barbilta, eikä supermalliltakaan. Hän voi hyvinkin olla sekä huippukunnossa, terve että seksikäs, ja itse asiassa hän on aika uhkea ja rohkea ja kauniskin.

Omalla tavallaan.

Eikä mulla sitten oikein muuta.
Paitsi että välillä tekee hyvää vetää herne nenään, huomaanpa tuolloin mikä on minulle tärkeää – saada olla valitsemallani tavalla terve ja kunnossa, ja hei, seksikäskin. Kliseellä ehkä pelaten (toisaalta, mielestäni useimmista kliseistä tulee niitä vain siitä johtuen, että ne ovat totuuksia joita joudutaan toistamaan tilanteessa kuin tilanteessa), mutta hyvin paljon ajatukseni itsestäni ja siitä minkä arvoinen olen vaikuttaa siihen, miten itseäni kohtelen, millaisia valintoja teen.  Tämä puolestaan näkyy kasvoistani, olemuksestani, käytöksestäni (vanha tuttu sisältäpäin kumpuava… no vaikka mikä).
Tuollaiset ylläolevat kuvat eivät toimi kohdallani. Allaolevat sitä paremmin. 😀

 

Hyvää heinäkuun ensimmäistä!

Hö. No tietysti!

Sen toisen kuvan nainen voisi muuten olla tässäkin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s