Sen voi tehdä toisinkin


Maybe you’ll marry, maybe you won’t,

maybe you’ll have children, maybe you won’t,
maybe you’ll divorce at 40, maybe you’ll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary.
Whatever you do, don’t Congratulate yourself too much or berate yourself either.
Your choices are half chance, so are everybody else’s.
Enjoy your body, Use it every way you can… Don’t be afraid of it, or what other people Think of it,
It’s the greatest instrument you’ll ever own…

Baz Luhrmannin “Sunscreen” oli hitti vuosituhannenvaihteessa ja jo silloisena parikymppisenä pidin sen sanomasta: on niin monta tapaa elää elämä. Tästä puheen ollen ja näin uuden Nia-kauden kynnyksellä:

Luin äskettäin jutun naisesta joka oli aikoinaan pistänyt lastenkasvatuksen paussille lähteäkseen hommiin Punaisen Ristin valvomille kriisialueille. Tätänykyä hän on vaihtanut sotatantereet Lapin rauhaan ja palvelee pakolaisten sijasta poromiehiä. Alunperin mieleeni jäi päällimmäisenä naisen kertomus siitä, kuinka hän pelasti raiskatuksi ja täten muslimiyhteisössä häväistyksi tulleen teinitytön kivittämiseltä kertomalla tämän epätoivoiselle isälle, ettei naisia ole tällaisesta esimerkiksi Tampereella tapana tappaa. Isän ilme enemmän kuin kirkastui, tyttö adoptoitiin ja muutti muualle ja ainakin yhden osallisen henki pelastui; varmasti useamman mielenrauha.

Mistä tämä minua muistuttikaan? No siitä, että opitun ja/tai vallitsevan “normin” kyseenalaistaminen, uskallus jakaa eriävä mielipide tai sanoa ääneen jotain itselle itsestäänselvää saattavat jopa pelastaa elämän. Kun huomaan pohtivani omassani liikaa miltä yrityistoiminnan, parisuhteeni tai tulevaisuuteni pitäisi näyttää, minun on hyvä muistaa että saan päättää niistä ihan itse. Että voin tehdä asiat toisin ainakin verrattuna muiden ja ennen kaikkea omiin oletuksiini siitä miten ne tulisi tehdä. Tällaisissa tilanteissa vertaistuki on kullan arvoista, ja onnekkaat löytävät sitä lähipiiristään tai vaikka harrastuksistaankin. Lausahdukset kuten “olo on Nia-tunnin jälkeen aina jotenkin vähän rohkeampi” tai “juoksin Nia-viikonlopun innoittamana ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen” tukevat käsitystäni siitä, että ohjaamani laji rohkaisee sitä omimman elämän elämistä, mahdollistaa muidenkin elämissä niitä pieniä, ratkaisevia käännekohtia. Kiitos Nialle siitäkin.

Ja hei, näkemisiin tanssilattialla 3.9. alkaen! 😀

Rakkaan ystäväni nuorimman pojan nimenantojuhlia vietettiin piknikillä Ruissalossa. Hyvänä haltijakummina esitin hänelle kappaleen jonka aikana siskoni puhalsi saippuakuplia auringonpaisteessa. Tämän jälkeen toinen hyvä haltijakummi päästi pojan nimeä kantavat ilmapallot taivaansineä kohti. Kuten sanottua, asiat voi tehdä toisinkin.

Rakkaan ystäväni nuorimman pojan nimenantojuhlia vietettiin piknikillä Ruissalossa. Hyvänä haltijakummina esitin hänelle kappaleen jonka aikana siskoni puhalsi saippuakuplia auringonpaisteessa. Tämän jälkeen toinen hyvä haltijakummi päästi pojan nimeä kantavat ilmapallot taivaansineä kohti. Kuten sanottua, asiat voi tehdä toisinkin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s