Hyvästit yliopistoNialle

Muistan kun CD-soitin Educariumin salissa ei ohjaaja-urani alkuaikoinani kerran tykännyt poltetusta levystäni, eikä päästänyt mua toista kappaletta pidemmälle. Salissa oli vähintään nelisenkymmentä uteliasta ensikertalaista, jotka halusin tutustuttaa yliopistoliikunnan valikoimaan vuonna 2006 lisättyyn uuteen tuntiin: Niaan. Päädyimme kuivaharjoittelemaan liikkeitä puolisen tuntia ja toivotin kaikki tervetulleiksi takaisin seuraavalla viikolla tekemään samaisia musiikin tahtiin. Useimmat palasivat.
Ja, tarinan varsinainen tajunnanräjäyttäjä: minä käytin jonkun aikaa kasettia, jonka soitin hyväksyi.

Vuosien mittaan olen ohjannut yliopiston Nia-tunteja Vanhalla Hämeentiellä, Henrikinkadun Sport Henrikissä ja nyt yli vuoden yliopistoliikunnan uusimmassa Sport Sirkka-salissa, joka varmasti on yksi lempisaleistani Turussa; valoisa ja pehmeälattiainen, ja äänentoistokin kunnossa.
Olen saanut tanssia monien, monien innokkaiden kanssa; liikuttaa erikokoisia, -näköisiä ja -taustaisia; kasvaa sekä ohjaajana että tanssijana itsekin. Välillä joukkoon on hakeutunut niitä Niassa ainakin Suomessa aliedustettuja miehenalkuja, säännöllisesti niille on ilmaantunut vaihto-oppilaita; jotkut alkuaikojen heilujat heiluvat kanssani säännöllisesti edelleen. Nia vaikuttaaa vakiinnuttaneensa paikkansa tiettyjen liikkujoiden sydämissä, ja tästä olen kiitollinen ja liikuttunut, mikä toisaalta tekee tunnin lopettamisenkin haikeaksi. Yliopiston tunti oli myös se ensimmäinen oma vakiotuntini, joka on vakaudellaan harjaannuttanut omaakin osaamistani ratkaisevasti.

Päätös laittaa Nia paussille tuli minullekin hienoisena yllätyksenä ja huomaan tehneeni asian parissa surutyötä vaikken sitä päällepäin ole ehkä näyttänytkään. Nian tilalle on UTU-liikuntaan ainakin kevääksi suunniteltu kurssimuotoisia tanssilajikokeiluja jotka löytänevät kohderyhmänsä, mutteivät välttämättä täytä Nian lupauksia. Niaa voi tosin varmasti vastaavaisuudessakin toivoa lukkariin: pidän omasta puolestani ovet auki yliopistoa kohti. Toisaalta tunneillani voi halutessaan käydä muuallakin (joogastudio Fuego on ihana, ja niin on Sport Sirkan lauantainen I LOVE NIA-tuntikin).

Hyvä tanssija, kanssani liikkunut ja liikuttunut: kiitos menneistä vuosista ja tilaisuuksista tanssia – ja tanssimisiin yliopistoliikunnan puitteissa vielä kolmesti. Pakko lienee jollain tunnilla laittaa soimaan samainen levy joka silloin kaiken alussa jumitti. 😀

Sydämellä!

Kuva on jo vanha, mutta viesti sama: kiitospusu kaikille tanssijoille!

Kuva on jo vanha, mutta viesti sama: kiitospusu kaikille tanssijoille!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s