Joskus tarttee kurkottaa

Eilistä kutsutaan kuulemma maailmalla “Blue Monday”ksi. Masentava maanantai: vuodenvaihteen juhlahuuma on viimein laantunut, lomat on loppu, ehkä rahatkin. Edessä on katkeamaton putki arkea niin kauas kun silmä siintää. Vai onko sittenkään?

Kuljin eilisen iltatunnin jälkeen kotia kaupungin halki, pakkaslunta putoili hitaasti. Tarpeeksi kerroksia yllä ja minun on talvisin mukava olla: ajatus kulkee pakkasella paremmin.
Sulattelin tunnilla kuultua:

Mulla on aina Nian jälkeen eläväisempi olo.

Tää on just mitä tarvitsen just nyt – vapautta tanssia omalla tavallani.

Jäin kuulostelemaan mitä omalle keholleni tunnin jäljiltä kuului. Ristiselässä kihelmöi lämpimästi, taisivat nikamani huokailla onnesta siitä lisätilasta jota olin niille tanssin kautta luonut. Myös mielentilalleni oli tapahtunut jotain: pienoinen alavire tai alakulo joka on sävyttänyt olemistani viimeisen viikon verran oli tipotiessään.

Tunsin itseni kevyemmäksi, iloisemmaksi, toiveikkaammaksi kuin vähään aikaan, ja huomasin taas kerran hyötyneeni itsekin eilisen tunnin johtotähdestä: itselleen sopivan venytyksen löytämisestä ja sen ilmaisemisesta. Venyttäessä sekä tuo lisää tilaa johonkin kohtaan kehoaan, että vie enemmän tilaa ympäriltään. Pakkohan tuon tunteisiinkin on vaikuttaa – mitä sitä ihminen nyt itseään pienemmäksi tekemään kuin on?

Alkaneen Nia-vuoden teema on virallisesti Say YES.
Eilen taisin sanoa kyllä ja antautua sen alkuperäisen ilon vietäväksi joka Niassa minuun vetosi ihan alkusekunneilta. Ei se välttämättä aina helpolla tule, eikä aina ole hymyä, tai naurua, tai edes tyytyväisyyttä. Välillä ilo on työn takana, välillä irtipäästämisen kyvystä kiinni. Ponnisteluakin! Ja kuitenkin niin sen kurkotuksen arvoista.

Mulla on aina Nian jälkeen eläväisempi olo.

Tulethan tanssimaan kanssani, jos tarvitset kurkotukseen kannustusta. 🙂

Kurkotin itseni kuvasta ulos, ja hyvä tuli.

Kurkotin itseni kuvasta ulos, ja hyvä tuli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s