More than a feeling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Se tunne, kun on kuukauden verran väsännyt Nia-tapahtumaa ja koulusalia valmistellessa tapahtuman aattona tajuaa että ei hemmetti, tässähän pääsee tanssimaankin, ja vielä lempparikouluttajansa ohjaamana.

Se tunne, kun sekä tuttuja että vähemmän tuttuja Nia-ihmisiä alkaa lauantai-aamuna virtaamaan tapahtumapaikalle, odottavaisina, innokkaina, jännittävänäkin joku.

Se tunne, kun musiikki lähtee soimaan, ja pehmeä, lämmin lattia on kuin tehty kuplivalle vapaatanssille. Se tunne, kun onnistuu uuden askelsarjan oppimisessa kun oikein keskittyy. Se tunne, joka oppimista edeltää.

Se tunne, kun ympärille katsoessaan näkee kaikenikäisiä ja -kokoisia tanssijoita liikkumassa oman kehonsa ehdoilla. Se tunne, kun yksi toisensa jälkeen päivän päätteeksi pystyy toteamaan että kyllä, alaselkä, tai lapaluu, tai lantio löysi liikkeestä lääkettä.

Se tunne, kun päivä on paketissa. Se tunne, kun tietää, että tanssi jatkuu Helsingissä seuraavana päivänä, ja että pääsee sitä ennen vielä viettämään iltaa rakkaiden ystävien parissa.
Ja se tunne, kun oman bändin kappale soi viikonlopun toiseksi viimeisenä biisinä, ja sen tahtiin saa tanssia.

Kun sunnuntai-iltana pääsin kotiin olin tyhjää täynnä, hiljaista naista. Askel tuntui asteen verran varmemmalta ja vakaammalta, hartiat tuntuivat pudonneen syvemmälle, kauemmas korvista. Ryhtiä oli kevyt ja miellyttävä ylläpitää. Tätähän tämä on, ja on ollut jo pian kymmenen vuotta: kehollisuuteni tutkailemista, ilmaisemista, ihmettelemistä; kasvavaa liikkuvuutta ja voimaa, vakautta, ehkä viisauttakin.

Kätesi ovat niin lämpimät! huudahti Ann hyvästellessään minut saunaillan päätteeksi. Muistikuva pulpahti pintaan, kun tätä kirjoittaessani huomaan, että ne ovat sitä myös nyt. On tainnut sydämenlämpö levitä sormenpäihin asti, eikä ihme. On tää ehdottomasti enemmän kun pelkkä tunne, tää mun ja Nian välinen juttu.

*
Noin muuten mulla ois sanottavaa lihaksista, mutta jätän sen seuraavaan kertaan.
Siihen asti, siis – ja oikein nautinnollista talvilomaa (lieneekö sydänlämpö sulattanut jo roudankin maasta, kovin keväiseltä sieltä vaikuttaa).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s