Liikutan itseäni eheämmäksi

Joitakin vuosia sitten havahduin siihen, miten äidinkielessäni verbit “tanssia” ja “hengittää” koostuivat samoista kirjaimista: dansa ja andas. Tanssi sekä vapaassa muodossa että Nia -muotin mukaan ovat pitkään olleetkin henkireikäni, tapa löytää syvempi yhteys sekä hengitykseeni että itseeni. Att dansa är att andas.
Suomenkielinen tarpeeksi tunteellinen vastine löytyi lopulta lauseesta liikuta itseäsi eheämmäksi, joka mielessäni puhuu sekä liikkumisen että liikuttumisen puolesta. Liikkuminen on avainsana hyvinvointiini, liikuttamalla itseäni ja muita toteutan kutsumustani – tapahtui se sitten tanssilattialla, kitaran kera säestettynä tai kuvin.

Olen viime kuukauden aikana työstänyt koreografiavarastooni kaksi uutta Nia-rutiinia, ja yllätyksekseni kummankin kohdalla liikuttunut kyyneliin tai niiden partaalle. No siis juu, kyllähän tuota tapahtuu toisinaan tunnillakin – mutta että ihan näin omissa treeneissäkin, ja ihan vaan kun jokin on tuntunut niin oikealta, niin aidolta, niin eläväiseltä. Taitavat ne uudistuneet soluni olla edellisiä helpommin herkistyvimpiä, ja hyvä näin.

*

Fuegon lauantai-iltapäivässä tänään tanssia Dream -nimisen soittolistan tahtiin. Hetken mielijohteestakin saa liittyä seuraan, yläsalista minut löytää. Aloitamme klo 15(-17).
Hinta 25 € tai niin paljon kun kukkarosi antaa myötä. Tervetuloa liikuttumaan, kaikilla tasoilla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s