Hyvää elokuun ensimmäistä!


Joskus taannoin ylenkatsoin kahtatoista kuukauttamme keinotekoisena tapana ylläpitää oravanpyörää, ja eittämättä esimerkiksi Maya -kalenteri seuraa kuuta tarkemmin kuin länsimainen vuosikalenteri. Toisinaan kuitenkin mietin jos luonto on omalla tavallaan omaksunut ajanlaskumme, sillä ei ole tämä aamu ensimmäinen elokuun ensimmäinen jolloin aamu alkaa kirkkaana, jolloin ilma on kuulaampaa kuin vähään aikaan. En muista että ainutkaan kouluvuosistani olisi ikinä aloitettu sateessa enkä osaa nyt sanoa jos tykkäsin palata kouluun tähän aikaa vuodesta, vai jos vain tykkäsin tästäkin vuodenajasta ja koulu vain sattui alkamaan tuolloin. Mutta hei hetkinen, eihän tässä kouluja pitänyt muistella.

Mökki on imurointia vaille valmis jätettäväksi tältä erää. Sehän ei siis mitenkään ole mahdottoman matkan päässä, eikä syyslukukausi ala kohdallani kunnolla vielä melkeinpä kuukauteen (jos ohjaukset lasketaan)… mutta kuitenkin. Pisteen olen laittamassa yhdelle kokemukselle, ja hyvän haikealta tuntuu. Viimeisiä heinäkasoja pihalta siivotessani järkeilin eilen että haikeus tarkoittaa että täällä on ollut hyvä olla, ja jos jossain on ollut hyvä olla, aika saattaa johdattaa sinne takaisin.
Vaikuttaa myös siltä, että loma on sanan varsinaisessa merkityksessä onnistunut, sillä hahmotan tapahtunutta yleisesti ennemmin kuin järjestelmällisesti. Hmm… oli se punkki nivusissa, ihan alkutaipaleella. Heinätyötä, ja suloisen veljentyttären seura. Aamukahveja rappusilla, auringonottoa kuistilla! Piirrustuksia ja kitaransoittoa. Hyttysiä, muttei niin paljon kuin olin olettanut. Perhosia, varsinkin viime viikkoina! Pilviä. Sähkökatkos, vesikraanan hajoaminen ja vaihto. Kylällä käynnit. Vihdreyden ihmettelyä. Lepakot. Lepakot! Lepakot. On niihin hermokin välillä mennyt, mutta muutaman verannalla nukutun yön jälkeen teimme sovinnon, ja viime yönä nukuin täysikuusta huolimatta mainiosti. Ja sitten se viime sunnuntainen paleltuminen, kun sattuneesta syystä jäin liian kauan kirjoittamaan mielenosoitusta lattialle joka osottautui betoniksi (note to self: ensi vuonna jätän internetin kotia). Uimassa en olekaan tohtinut käydä, vaan toisaalta – tämä onkin ollut enemmän maaenergian kesä, juurille paluuta ja juurilla lepäämistä… niin monella tavalla. Kiitollinen olen.

Tehdessämme aikoinaan lähtöä (toiselta) mökiltä, isäni käski meidät lapset aina jossain vaiheessa autoon istumaan, ja pisti siivouksen viimeisen tehovaiheen päälle. Osa minusta toivoo nyt että voisin jakautua kahtia, antaa toisen jäädä hetkeksi vielä istumaan toisen hoitaessa homman loppuun… mutta eipä taida tuo oikein toimia tänään. Hyvä on! Hyvä on. Eteenpäin.

*
Dakinialtakin varmaan lähtee naamakirjan sivut ja kotisivu päivittymään taas pian, ja uutiskirjekin uutisineen on tulossa. Elokuun ekalla viikolla ei tapahdu juur mittää, mutta tokalla senkin edestä. Muutama poiminta:
*12.8. esiinnyn Aboaagoran Precious Moments, Extreme Events -ohjelmassa Love Diagrams -esityksellä yhdessä Sabrina Maniscalcon ja Sibel Kantolan kanssa.
*13.8. Fuego Loungella on taas Taiteiden Yön kunniaksi luvassa suosittu Akustinen Yin: yin-joogaa akustisesti esittämän musiikkini tahtiin.
*16.8. Koko perheen Nia -piknik Kupittaanpuistossa.

 

Advertisements

One thought on “Hyvää elokuun ensimmäistä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s