Keho, ystäväni – maistiasia ystävänpäivältä

Ann Christiansen kävi Espoossa ystävänpäivänä.

Nyt on villi viikko takana: Niaa seitsemänä päivänä putkeen (itse asiassa yhteensä kymmenen, kun huomioidaan edeltävä ja vielä tulevakin viikko). Muutaman tuplaohjauksen päälle vielä torstain modernin tanssitekniikan tunti. Kysytäänpä siis se ainoa kysymys, mikä tähän sopii: miltä nyt tuntuu?
Toistuva vastaus Nia-yhteydessä on useimmiten tyytyväisen lyhyt ja ytimekäs hyvältä, ja näin vastaan tänäänkin. Vaan, avataanpa kokemustani hieman.

Viime sunnuntaina tanssin Ann Christiansenin johdolla 4,5 tuntia. Erään kanssatanssijan askelmittari oli kerännyt samoilta tanssisessioilta yhteensä 10 000 askelta (luin äsken jutun roskakuskista, joka kertoi että hänelle työpäivän aikana kertyy 30 000 askelta samaan mittariin). Olimme lähes jatkuvasti liikkeessä – milloin vapaammin pyrähdellen, milloin askelia hioen tai niihin tutustuen; toisinaan lattiatasolla, muuten pystyssä.

Olen aiemminkin kirjoittanut pidempien Nia-treenien yhteydessä tapahtuviin ihmeparantumisiin ja ihme parantumisiin. Tällä kertaa varsinkin pehmeys ja rentous yllättivät minut. Lähes viiden tunnin liikkumisen jälkeen tunsin itseni kuin saunanlauteilta saapuneena ja kuitenkin paljon  pirteämmältä ja energisemmältä kuin mitä saunomisen jälkeen yleensä. Hartiat olivat taas hitusen rennompina, ja oli helpompi olla ottamatta kantaakseen koko maailman murheita. Lonkkanivelet tykkäsivät. Nauraa hekotin sekä syystä että syyttä; virtaa löytyi enemmän varmasti ihan senkin takia että elinvoima taas pääsi virtaamaan vapaammin kehossani. Ystävien, tuttujen kanssa tanssimisessa on siinäkin jotain ehdottoman eheyttävää. Pleikkareihin osallistui sekä konkareita että uusia uteliaita, ja uskallan väittää että kaikki saivat jotain tapahtumasta irti.

Henkinen helmi löytyi sekin kuten Nian ihmeellisessä maailmassa usein käy hassun yhteensattumaan kautta. Playshopia edeltävänä iltana luin itseni uneen Masaru Emoton The Hidden Messages in Water -kirjan äärellä. Viimeiset lukemani sanat alleviivasivat rakkauden ja kiitollisuuden tärkeyttä suhteessa myös ja ennen kaikkea omaan kehoon. Seuraavana aamuna Ann totesi pehmeästi veden lailla liikkuessamme, että rakkaus ja kiitollisuus omaa kehoa kohtaan on sekin tapa parantaa maailmaa. Näin.

Olen kuluneen viikon aikana vähän säädellyt tanssille antautumista energiatasoni mukaan, vaan puhtaan fyysisesti jokapäiväinenkään Nia ei tunnu kuluttavalta – ennemmin palauttavalta ja sopivasti liikuttavalta. Eri fokusten ja itsesäätelyn ansiosta voin aina painottaa lihastreeniä tai venytystä sen mukaan mikä tuntuu  milloinkin hyvältä.
Kaltaiseni introvertin yrittäjän suurin haaste lieneekin se palautuminen runsaasta (ja mukavasta) kanssakäymisestä. Kiireisimpinä hetkinä olenkin sitten vain entistä mahdottomampi tavoittaa puhelimitse, vastailen viesteihin viiveellä jos ollenkaan, ja kirjoittelen blogipostauksia jäsentääkseni kokemuksiani. Itseään voi rakastaa näinkin. 😀

Tanssimisiin taas!

*

PS – talvilomaviikolla 8 tuntikalenterista löytyykin vain (edit.) kolme tuntia: maanantainen Studio Fon-tunti, tiistaiNia Fuegolla ja huom! poikkeuksellisesti sunnuntaiNia Fuegolla klo 16:15-17:45.
Hiihtämään en lähde, mutta maisemaa vaihdan parisataa kilsaa itään päin. Family – important shit, man. 😉

Milloin sitä sydänpöksyissä tanssisi, ellei ystävänpäivänä?

Milloin sitä sydänpöksyissä tanssisi, ellei ystävänpäivänä?

 

Hyvien tyyppien kanssa on helppo heittäytyä - vaikka ilmakitarailuun!

Hyvien tyyppien kanssa on helppo heittäytyä – vaikka ilmakitarailuun!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s