Nia -koulutukset

Niassa voi kamppailulajien kaltaisesti halutessaan edetä vyötasojen kautta. Vöitä on yhteensä viisi, ja niillä on kaikilla oma teemansa:

Valkoinen, eli White Belt, esittelee Nian keskeiset periaatteet ja syventää osallistujan suhdetta ennen kaikkea tämän omaan liikkumiseen

Vihreä, eli Green Belt, on tekniikkapainotteinen (kyllä, Nia on tekniikka, jonka hallitsemista voi kohentaa)

Sininen, eli Blue Belt, keskittyy kommunikaatioon (ohjaajan ja oppilaan väliseen, mutta myös ihmistenväliseen yleisemmällä tasolla) ja kaiken suhteellisuuteen

Ruskea, eli Brown Belt, tarkastelee energiakäyttöä niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla

Musta, eli Black Belt, onkin sitten täysin uuden alueen valtaamista, perusosaamisen laajentamista entuudestaan.

Näiden viikonmittaisten koulutusten lisäksi on olemassa useita lyhyempiä koulutuskokonaisuuksia joista voit englanniksi lukea lisää täältä (Training-kohdasta). Kaikilla ohjaajilla on vähintään valkoinen vyö saadakseen oikeuden ohjata, mutta tämän jälkeen eteneminen on henkilökohtaista ja vaihtelevaa – ja koulutuksilla voi käydä myös syventääkseen omaa suhdettaan Niaan ja liikkumiseen, aikomatta ohjata ollenkaan.

Itse olen ajalla 2005-2010 suorittanut kolme vyötä – valkoisen ja sinisen Ahvenanmaalla Ann Christiansenin kanssa, ja ruskean Portlandissa, Nian kehittäjien kanssa. Jokainen koulutus on laajentaanut sekä liike- että ajatusmaailmaani, ja tiedän jatkavani Nian parissa niin pitkälle kun lajin sisällä pääsee, tai niin kauan kun koen etenemisen mielekkääksi. Seuraavaksi suuntaan toukokuussa Lontooseen, jossa yksi Nian kehittäjistä, Debbie Rosas, vetää The Body’s Way ja 52 Moves-koulutukset.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s